Net Binnen, Opmerkelijk, Nickerie, Overheid, Economie, Guyana

INDIA EN GUYANA WERKEN SAMEN IN OLIE EN GASSECTOR

January 10, 2024 | snc.com | Geen record

Foto: De Indiase minister van Buitenlandse Zaken, Subrahmanyam Jaishankar en de vicepresident van Guyana Bharrat Jagdeo.

DE REGERING VAN INDIA HEEFT DE GOEDKEURING GEGEVEN VOOR HET ONDERTEKENEN VAN EEN MEMORANDUM VAN OVEREENSTEMMING TUSSEN HET MINISTERIE VAN PETROLEUM & AARDGAS EN HET MINISTERIE VAN NATUURLIJKE HULPBRONNEN VAN GUYANA OVER SAMENWERKING IN DE KOOLWATERSTOFSECTOR.

Het MoU treedt in werking op de dag van ondertekening en blijft van kracht voor een periode van vijf jaar, met automatische verlenging daarna op vijfjaarlijkse basis, tenzij een van de partijen de andere partij drie maanden van tevoren schriftelijk op de hoogte stelt van haar intentie om deze overeenkomst te beëindigen.

De samenwerking omvat de volledige waardeketen van de koolwaterstofsector, waaronder:

Guyana heeft recentelijk aanzienlijke aandacht gekregen in de olie- en gassector en is ‘s werelds nieuwste olieproducent geworden.

De nieuwe ontdekkingen van 11,2 miljard vaten olie-equivalent vertegenwoordigen 18% van de totale wereldwijde olie- en gasontdekkingen en 32% van de ontdekte olie. Volgens de OPEC World Oil Outlook 2022 zal Guyana naar verwachting een aanzienlijke productieverhoging zien, waarbij de vloeibare aanvoer groeit van 0,1 miljoen vaten per dag (mb/d) in 2021 tot 0,9 mb/d in 2027.

India, als ‘s werelds derde grootste energieverbruiker, heeft enorme energiebehoeften en groeit snel als economie. In lijn met de groeiende energiebehoefte van India, richt het zich op het bevorderen van nieuwe partnerschappen in de koolwaterstofsector om de afhankelijkheid van een enkele geografische/economische eenheid te verminderen en de strategische manoeuvreerbaarheid van India te vergroten.

UNITEDNEWS


January 10, 2024 | snc.com | Geen record

Disclaimer

NickerieNieuws.com publiceert vaak ingekomen stukken van schrijvers en andere media. De redactie is niet verantwoordelijk voor de inhoudelijke juistheid van een ingezonden brief. Plaatsing houdt niet in dat de redactie achter de inhoud van het bericht staat. Een brief wordt uitsluitend geplaatst als de bron bij ons bekend is. De naam van de afzender wordt onder het artikel geplaatst. NAW- en e-mailgegevens worden niet openbaar gemaakt.

Contact onze redactie:

nickerienieuws@gmail.com

Facebook.com/NickerieNews

Nickerienieuws.com