Net Binnen, Opmerkelijk, Nickerie, Politiek, Overheid

Massale Opkomst bij Politieke Meeting van Pertjajah Luhur in Nickerie

January 6, 2024 | snc.com | Geen record

Nickerie, Suriname – In een indrukwekkende vertoning van politieke steun kwamen naar schatting duizend individuen bijeen voor een massameeting van de politieke partij Pertjajah Luhur afgelopen vrijdag in het district Nickerie. De samenkomst werd gekenmerkt door een serie toespraken van verschillende sprekers.

De meeting bracht geen nieuwe inzichten; de voornaamste boodschap bleef het streven van de partij om terug te keren naar het machtscentrum. Ondanks het feit dat de partij al in een positie van invloed verkeert, weerspiegelen de uitlatingen van de sprekers een verlangen naar het hernieuwen van hun positie en macht.

De band tussen PL/Abop werd tijdens de bijeenkomst opnieuw bevestigd, waarbij de nadruk lag op hun samenwerking als ‘bloedbroeders’. De nadruk op de nauwe relatie tussen de twee partijen onderstreept de politieke strategieën voor aanstaande verkiezingen.

Onder de aanwezigen werd gevoeld dat voor velen de gezelligheid, het entertainment en de uitgedeelde pakketten—een warm welkom gebaar in moeilijke economische tijden—de voornaamste trekkers waren.

Het fenomeen dat de partij zich voorbereidt op een terugkeer terwijl ze al in de regering zitten, riep vragen op over wat ze anders zouden kunnen doen dan wat ze momenteel binnen hun macht al kunnen bewerkstelligen.

De aanloop naar de verkiezingen van 2025 lijkt nu al te beginnen, terwijl de VHP – de grootste partij in De Nationale Assemblee – tot dusver na 3,5 jaar nog geen grote bijeenkomst heeft weten te organiseren. Binnenkort zal de partij haar 75-jarig jubileum bescheiden vieren met een gebedsdienst, wat sommigen als een gemiste kans voor grootscheepse mobilisatie zien.


January 6, 2024 | snc.com | Geen record

Disclaimer

NickerieNieuws.com publiceert vaak ingekomen stukken van schrijvers en andere media. De redactie is niet verantwoordelijk voor de inhoudelijke juistheid van een ingezonden brief. Plaatsing houdt niet in dat de redactie achter de inhoud van het bericht staat. Een brief wordt uitsluitend geplaatst als de bron bij ons bekend is. De naam van de afzender wordt onder het artikel geplaatst. NAW- en e-mailgegevens worden niet openbaar gemaakt.

Contact onze redactie:

nickerienieuws@gmail.com

Facebook.com/NickerieNews

Nickerienieuws.com