Net Binnen, Opmerkelijk, Nickerie, Overheid

President wederom genoodzaakt GBB-minister om informatie te vragen; nu rond vermeende dubbele gronduitgifte

Thu, 01/04/2024 - 19:15 | snc.com

President Chan Santokhi is op de hoogte van een verwijt gemaakt door begrafenisondernemer John Samuel, aan het adres van GBB-minister Dinotha Vorswijk, over een mogelijke dubbele uitgifte van grond. Hier maakte KeyNews melding van op oudejaarsdag.

‘Ik heb de informatie al opgevraagd’, zo reageert president Santokhi op vragen van onze nieuwsdienst. De minister was, zoals gewoonlijk, niet bereikbaar voor commentaar.

Volgens Samuel is het perceel, bestemd voor een uitvaartcentrum, uitgegeven aan de stichting Never Look Back To The Shining Star. Een familielid van dezelfde minister is het enig bestuurslid, luidt de beschuldiging. Samuel verklaarde verder dat hij een rechtszaak aanhangig zal maken tegen de bewindsvrouw voor de uitgifte van het perceel dat ongeveer 1 hectare groot is.

Het is niet de eerste keer dat er controverse is rond deze minister. Haar naam is genoemd bij het Sabaku-schandaal, de ‘vergissing’ bij de uitgifte van 198 hectaren aab de Stichting Radjie Rijstindustrie in Nickerie en het Kronenburg-project.


Disclaimer

NickerieNieuws.com publiceert vaak ingekomen stukken van schrijvers en andere media. De redactie is niet verantwoordelijk voor de inhoudelijke juistheid van een ingezonden brief. Plaatsing houdt niet in dat de redactie achter de inhoud van het bericht staat. Een brief wordt uitsluitend geplaatst als de bron bij ons bekend is. De naam van de afzender wordt onder het artikel geplaatst. NAW- en e-mailgegevens worden niet openbaar gemaakt.

Contact onze redactie:

nickerienieuws@gmail.com

Facebook.com/NickerieNews

Nickerienieuws.com