Net Binnen, Opmerkelijk, Nickerie, Economie, OIL & GAS

TOTALENERGIES EN APA BOREN 14 PUTTEN IN SURINAME VOOR WINSTGEVENDE ONTDEKKINGEN IN BLOK 58

Wed, 01/10/2024 - 13:40 | snc.com

Bron: OilNow.gy

Staatsolie, de nationale oliemaatschappij van Suriname, heeft onthuld dat TotalEnergies en APA Corporation maar liefst 14 putten hebben geboord in Blok 58 voordat zij de grote ontdekkingen Sapakara South en Krabdagu deden.

Beide reservoirs vormen de basis van Suriname’s eerste offshore-ontwikkeling, met een geschatte waarde van US$ 9 miljard. TotalEnergies is de operator van Blok 58 met een aandeel van 50%, terwijl APA Corporation de andere 50% bezit.

De geboorde putten zijn: Maka Central-1, Sapakara West-1, Kwaskwasi-1, Keskesi East-1, Sapakara West-2, Sapakara South-1, Keskesi South-1, Bonboni-1, Krabdagu-1, Dikkop-1, Awari-1, Sapakara South-2, Krabdagu-2 en Krabdagu-3.

Naar verwachting zal TotalEnergies het leeuwendeel van de ontwikkelingskosten van het voorgestelde project dragen. Deze financiële regeling stelt het bedrijf in staat om toegang te krijgen tot 75% van APA’s kostenolie ter vergoeding van de investeringen.

De Sapakara South en Krabdagu olie-ontdekkingen bevatten in totaal bijna 700 miljoen vaten winbare grondstoffen. De productie zal geleidelijk verlopen, met een streefcijfer van 200.000 vaten per dag.

Nicolas Terraz, President Exploration and Production bij TotalEnergies, heeft verklaard dat de technische kosten van het project US$ 20 per vat olie-equivalent (CAPEX + OPEX) bedragen en dat de geschatte emissie-intensiteit (Scope 1 + 2) van het project 13 kg/boe is.

Dit grootschalige diepwater-olieproject op zee heeft vanwege zijn omvang en de hoge verwachtingen in Suriname veel aandacht getrokken. De Sapakara South en Krabdagu reservoirs liggen op waterdiepten van 100 tot 1.000 meter.

De ontwikkeling van het project vordert gestaag en de definitieve investeringsbeslissing (FID) wordt tegen het einde van 2024 verwacht. De start van de productie is gepland voor 2028.

ENERGY

 

 

 


Disclaimer

NickerieNieuws.com publiceert vaak ingekomen stukken van schrijvers en andere media. De redactie is niet verantwoordelijk voor de inhoudelijke juistheid van een ingezonden brief. Plaatsing houdt niet in dat de redactie achter de inhoud van het bericht staat. Een brief wordt uitsluitend geplaatst als de bron bij ons bekend is. De naam van de afzender wordt onder het artikel geplaatst. NAW- en e-mailgegevens worden niet openbaar gemaakt.

Contact onze redactie:

nickerienieuws@gmail.com

Facebook.com/NickerieNews

Nickerienieuws.com