Net Binnen, Opmerkelijk, Nickerie, Economie, OIL & GAS

TOTALENERGIES EN APA BOREN 14 PUTTEN IN SURINAME VOOR WINSTGEVENDE ONTDEKKINGEN IN BLOK 58

January 10, 2024 | snc.com | Door: AI

AI | Dit bericht van OilNow.gy onthult belangrijke ontwikkelingen in de offshore-olie-industrie van Suriname, met name in Blok 58. Hier zijn enkele belangrijke punten uit het artikel:

  1. TotalEnergies en APA Corporation hebben 14 putten geboord in Blok 58 voordat ze de grote ontdekkingen van Sapakara South en Krabdagu deden.

  2. Deze ontdekkingen vormen de basis van Suriname's eerste offshore-ontwikkeling, met een geschatte waarde van US$ 9 miljard.

  3. TotalEnergies is de operator van Blok 58 met een aandeel van 50%, terwijl APA Corporation de andere 50% bezit.

  4. De geboorde putten omvatten verschillende locaties, waaronder Sapakara South, Krabdagu en anderen.

  5. TotalEnergies zal naar verwachting het grootste deel van de ontwikkelingskosten van het project dragen, met toegang tot 75% van APA's kostenolie ter vergoeding van de investeringen.

  6. De Sapakara South en Krabdagu olie-ontdekkingen bevatten bijna 700 miljoen vaten winbare grondstoffen, met een geplande productie van 200.000 vaten per dag.

  7. De technische kosten van het project bedragen naar schatting US$ 20 per vat olie-equivalent, met een geschatte emissie-intensiteit van 13 kg/boe.

  8. De definitieve investeringsbeslissing wordt tegen het einde van 2024 verwacht, met de start van de productie gepland voor 2028.

Dit project heeft vanwege zijn omvang en potentieel een grote impact op de economie van Suriname en heeft daarom veel aandacht gekregen, zowel nationaal als internationaal.


January 10, 2024 | snc.com | Door: AI

Disclaimer

NickerieNieuws.com publiceert vaak ingekomen stukken van schrijvers en andere media. De redactie is niet verantwoordelijk voor de inhoudelijke juistheid van een ingezonden brief. Plaatsing houdt niet in dat de redactie achter de inhoud van het bericht staat. Een brief wordt uitsluitend geplaatst als de bron bij ons bekend is. De naam van de afzender wordt onder het artikel geplaatst. NAW- en e-mailgegevens worden niet openbaar gemaakt.

Contact onze redactie:

nickerienieuws@gmail.com

Facebook.com/NickerieNews

Nickerienieuws.com