https://surinamenieuwscentrale.com/%3Ca%20href%3D%22/video-venezolaanse-marine-verplaatst-iraanse-raketboten-naar-de-atlantische-kust%22%20hreflang%3D%22nl%22%3EVideo%3A%20Venezolaanse%20marine%20verplaatst%20Iraanse%20raketboten%20naar%20de%20Atlantische%20kust%3C/a%3E

Video: Venezolaanse marine verplaatst Iraanse raketboten naar de Atlantische kust

January 1, 2024 | snc.com | Door: AI

AI | Tegen de achtergrond van een escalerend geschil met Guyana over het gebied van Guyana-Essequibo en de aankomst van het Britse patrouilleschip Trent aan de kust van Guyana, zijn de Venezolaanse operaties in beweging gekomen.

Het Guyana-Essequibo gebied, dat rijk is aan natuurlijke hulpbronnen, is al decennia lang een twistpunt tussen de twee landen. De recente verplaatsing van de raketboten door Venezuela wordt door velen gezien als een zet om hun militaire aanwezigheid te versterken en hun aanspraak op het betwiste gebied te bevestigen.

Daarnaast voegt de aankomst van het Britse patrouilleschip Trent aan de kust van Guyana een extra laag van complexiteit toe aan de situatie. Het patrouilleschip, behorend tot de Britse Royal Navy, verhoogt de militaire aanwezigheid in de regio en wordt door sommigen geïnterpreteerd als een teken van steun van het Verenigd Koninkrijk aan Guyana in het territoriale geschil.

Als reactie op deze ontwikkelingen zijn de Venezolaanse operaties begonnen met militaire oefeningen in het gebied, waarbij de paraatheid en capaciteit van hun strijdkrachten worden getoond. Deze oefeningen, waarbij de Zolfaghar raketboten betrokken zijn, worden gezien als een demonstratie van kracht en een duidelijk signaal aan de buurlanden en de internationale gemeenschap over de intenties van Venezuela om hun belangen in de regio te beschermen.

De Zolfaghar raketboten zijn ontworpen voor snelle en wendbare operaties in maritieme omgevingen. Met een compact ontwerp en aanzienlijke snelheid zijn deze boten geschikt voor snelle aanvalsmissies en kunnen ze worden uitgerust met een verscheidenheid aan wapens, waaronder raketten.

 

Foto’s en video’s: Reproductie Twitter @GlobeEyeNews


 January 1, 2024 | snc.com | Door: AI

Disclaimer

NickerieNieuws.com publiceert vaak ingekomen stukken van schrijvers en andere media. De redactie is niet verantwoordelijk voor de inhoudelijke juistheid van een ingezonden brief. Plaatsing houdt niet in dat de redactie achter de inhoud van het bericht staat. Een brief wordt uitsluitend geplaatst als de bron bij ons bekend is. De naam van de afzender wordt onder het artikel geplaatst. NAW- en e-mailgegevens worden niet openbaar gemaakt.

Contact onze redactie:

nickerienieuws@gmail.com

Facebook.com/NickerieNews

Nickerienieuws.com